Csapatunk

Rácz Péter / alapító

Sokrétű tapasztalat kellett ahhoz, hogy eredményes kerttervező legyek. Figyeltem az embereket és a természetet, próbáltam megérteni egymáshoz való viszonyukat. Vélhetően ez a tapasztalás segít abban, hogy megérezzem azokat a helyeket, ahol szívesen tartózkodunk, és megértsem, miért érezzük ott jól magunkat, miért tudunk ott feltöltődni. Ilyen kertek megtalálása, megmutatása vezérelt abban, hogy elindítsuk a Kertnézőben programot. Hiszem, hogy számtalan rejtett kincs van országunkban, amik arra várnak, hogy másoknak is örömet okozzanak. Kívánom, hogy sokan csatlakozzanak hozzánk, és izgalmas inspiráló kertekért ne kelljen feltétlenül külföldre utaznunk.

 

Bese Erzsébet 02

Bese Erzsébet / programszervező

A csapat tagjaként elsősorban a szervezésben veszek részt, igyekszem megkönnyíteni a kertlátogatások zökkenőmentes lebonyolítását. Részt veszek a házigazdai feladatokban és a látogatások dokumentálását is próbálom segíteni. A mozgalomhoz elsősorban a kíváncsiság vezetett és minden alkalommal izgatottan várom, milyen új megoldást látok a meglátogatott kertben, milyen növénykombináció az, ami tetszik. Hiszem, hogy a látogatók is kíváncsiak mások kertkialakításaira, szeretnének új ismereteket szerezni a növények tulajdonságairól, azok egymáshoz illesztéséről, növényvédelemről, növénybeszerzésről és sok mindenről, amire korábban nem is gondoltak. Engem a természet hihetetlen sokszínűsége, számtalan variációja mindig elbűvöl. Soha nincs két egyforma kert és ugyanaz a kert sem azonos korábbi önmagával. 

 

Szekeres Gabriella / adminisztrátor, kapcsolattartó

Külföldi utazásaim során egyik legkedvesebb programom a látogatható kertek bebarangolása! Magyarországon is sok olyan magánkert van, ami méltó arra, hogy megnyissa kapuit nagyobb közönség előtt, ezért örömmel csatlakoztam a Kertnézőben csapatához, hogy ezt a sok szépséget másokkal is megoszthassuk!

Egyik feladatköröm a látogatókkal való kapcsolattartás. Mindig nagy örömmel tölt el, ha pozitív visszajelzést kapunk egy-egy kertünk megnyitása után. Ilyenkor úgy érzem, munkám nem hiába való, hisz mások új élményekkel, tudással gazdagodnak, amit később esetleg saját kertjük otthonosabbá, szebbé tételére fordíthatnak.

A honlap karbantartása, frissítése, a hírlevek elkészítése szintén az én feladatkörömbe tartozik. Társaimmal közösen próbálunk minél több információt feltölteni, megosztani, hogy minden érdeklődő megtalálja a neki leginkább megfelelő kertet!

 

cseperke

Pichler Cseperke / önkéntes

Mindig is érdeklődtem a különleges helyek iránt és már gyermekkoromban belekóstoltam  az utazás varázslatos világába. A kiváncsiság még mindig bennem él, de amióta saját kertünk van, azóta ez a vágy csillapodott, jó itthon lenni. Azt hiszem beleszerelmesedtem a kertünk látványába, a virágok illatába, meleg esték hangulatába. 

 

megyesi eva

Megyesi Éva /programszervező, szakszövegek írása

A gyermekkori föld- és növényszeretet vezetett ösztönösen ahhoz a szakmához, amit ma is szeretek és művelek: a kertészethez. A gyakorlat mellett tollat ragadva a Kertészet és Szőlészet, valamint a Kertbarát Magazin külsős szakújságírójaként is tevékenykedem. Az élet, a természet, a kert - maga a csoda. Úgy gondolom fontos, hogy megismerjük a körülöttünk levő természet íratlan szabályait, működését. Ez segíthet abban, hogy közelebb kerülhessünk saját valódi belső természetünkhöz, hogy végül rá tudjunk jönni arra, hogy a kettő mennyire összefügg: ”mint fent, úgy lent - mint bent, úgy kint”.Tegyük széppé környezetünket, kertjeinket, adjuk át tapasztalatainkat, hogy mások is kedvet kaphassanak a kertészkedéshez. A Kertnézőben mozgalom ehhez nagyon jó lehetőséget nyújt. Honlapján a kertekről szóló bemutató anyagok, leírások olvasásakor a mondataimon keresztül ismerheti meg minden érdeklődő a kerteket.