Gyakran ismételt kérdések

 

Mit jelent a Kertnézőben?
Angolszász mintára szerveződő program sorozat, mely magánkerteket mutat meg a kertszerető közönség számára.

Mi jellemzi a látogatható kerteket?
A kert lehet öreg vagy fiatal, kicsi vagy nagy, városi vagy vidéki, szerény vagy luxus kivitelű. Készülhetett tervező vagy kertépítő bevonásával vagy lehet saját munka, lényege, hogy inspiráló legyen.

Hol találhatók a kertek?
Pontosabb információ a Nyílt napok naptár alatt található.

Kinek ajánljuk a magánkerteket, és hogyan jelentkezhetnek látogatónak?
Akik érdeklődnek a kertészkedés iránt, akik kíváncsiak kreatív ötletekre, gyönyörű növényekre, terek kialakítására, egyedi megoldásokra. Akik szívesen megosztják saját tapasztalataikat, élményeiket másokkal. Egyszóval kertszerető embereknek. Jelentkezni honlapunkon keresztül a Jelentkezés kertlátogatóknak menüpont alatt lehet. A jelentkezési űrlap kitöltése és elküldése után megerősítő e-mailt küldünk, melyben visszaigazoljuk jelentkezését az adott programra.

Mikor látogathatók a kertek?
A tulajdonossal előre egyeztetett időpontban. Pontosabb információ a Nyílt napok naptár alatt található.

Mennyibe kerül egy kert látogatása?
A jegyek ára a kertek mellett található és előre fizetendő, de javasoljuk a bérlet vásárlását, amely további kedvezményeket biztosít. Ennek előnyeiről a Bérlet menüpontban olvashat. A részvételi díj a kertlátogatás díját tartalmazza, a helyszínre való eljutás egyénileg történik. Gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 6 éves kor felett teljes részvételi díj fizetendő.

Hány fő vehet részt egy kertlátogatáson?

A kertek mérete befolyásolja a résztvevők számát. Minden kertleírásnál szerepel a látogatói létszám. Ahol megadjuk a minimális létszámot is, ott csak akkor kerül megnyitásra a kert, ha a minimális létszámot eléri a résztvevők száma. Ennél kisebb számú jelentkezés esetén a program elmarad, a részvételi díjak visszautalásra kerülnek, vagy kérésre más kertlátogatásba beszámítjuk.

Az időjárás befolyásolja a programot?
Az időjárás a programot nem befolyásolja, a kertlátogatások esős időben is megrendezésre kerülnek. Kizárólag szélsőséges időjárási körülmények esetén fordulhat elő a program törlése.

Kerttulajdonosként hogyan csatlakozhatok a kezdeményezéshez?
A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információt itt olvashat.