Kert ajánlása  E-mail

Esemény

Esemény:
A szobrász és a kertje - ÚJ! -szept. 10.
Időpont:
2017. szeptember 10.  10:00 - 13:00
Helyszín:
Hont (Nógrád megye)
Jegyár:
2980 Ft
Kedvezményes jegyár:
2490 Ft (bérlettípustól függően)
Jelentkezés:
Jelentkezem!

Leírás

szobrasz kertje4

Kert jellege: természetelvű, szabadformálású kert, központban a szobrok

Alapméret: 7000 nm

Kert építésének kezdete: 1998

Kert tervezője, építője, gondozója: tulajdonos

Látogatók száma: 15 fő

 

Az Ipoly partján, az országhatártól alig néhány méterre vásárolta meg az 1700-as években készült volt gőzmalmot Kolozsvári Grandpierre Miklós szobrász. A művész ebben az évszázadok alatt töbször átépített épületben alakította ki az alkotóházát, körülötte pedig saját elképzelései szerint fogalmazta meg a kertet úgy, hogy az szobrainak kiállítóhelye lehessen.
A kertre a zöld és a piros színek árnyalatai a jellemzőek. A nagy gyepfelületek, a telekhatárolóként és szoliterként ültetett cserjék, lombosfák és örökzöldek zöldje és a csoportokban nyíló rózsák és kannák virágainak piros árnyalatai nyugodt hátteret teremtenek az alkotásoknak.
A kert valaha krumpliföld volt, a régi idők emlékét ma már csak egy szilvafa őrzi. A folyó közelségét kedvelik a méretes fűzfák, de láthatunk itt kúszó borókákat, koros ezüst- és lucfenyőket, tujákat, árnyékot élvező páfrányokat, borostyánt, kis télizöldet, árnyliliomot is.
Ajánljuk ezt a kertet azoknak, akik kedvelik a nyugodt, természetes kertek hangulatát és báját, és azoknak, akik szívesen sétálgatnak egy szabadtéri és egy épületen belüli kiállító terem szobrai között egyaránt.

A Kertbarát magazin kertről megjelent cikkét itt olvashatja!

További információk a kertről:

Saját termék árusítása

Galéria

A kertről további képeket találhat Galériánkban.

Térkép