Etikett

Nyílt kertjeink megtekintése kellemes és hasznos időtöltés kertlátogatónak és tulajdonosnak egyaránt. Kérjük, hogy látogatása során Ön is tisztelje meg a kerttulajdonos fáradtságos munkáját és legyen tekintettel az alábbiakban ismertetett szabályokra:

Az adott kert egész területe nem dohányzó! Dohányozni az arra kijelölt helyeken lehet, ahol azt a Kertnézőben csapata külön feltünteti.

Étel és ital fogyasztása a program ideje alatt nem lehetséges, kivéve ha a Kertnézőben személyzete gondoskodik arról.

Eseményeinket mindenki saját felelősségére látogathatja.

Kerekesszékes látogatóink részére külön feltüntetjük, mely kertek akadálymentesek.

Kérjük kertszerető látogatóinkat, törekedjenek az eredeti állapotok fenntartására és óvják a kertben található növényeket, eszközöket, épített elemeket, kerti bútorokat, műtárgyakat stb!   Növények, magok kérése nem lehetséges, inkább informálódjon, mit hol lehet beszerezni.

Gyermekekkel való látogatás esetén kérjük a kedves szülőket, hogy figyeljenek arra, hogy a gyerekek a saját és a kert épségét ne veszélyeztessék, a többi résztvevőt  ne zavarják!

A magánkertekbe állatot bevinni tilos!

A kertlátogatások során nincs lehetőség mosdó igénybevételére.

Fénykép készítése egy tipikus magánkert látogatása során engedélyezett, kivéve azokat a beállításokat ahol az épület is látszik. A fotók saját célokra felhasználhatók, nyilvános és kereskedelmi felhasználása nem lehetséges. Ahol fénykép készítése nem engedélyezett, azt külön az adott kertnél feltüntetjük.

Az Etikett betartása közös érdekünk, ehhez kérjük tisztelt látogatóink segítségét.
Együttműködésüket előre is köszönjük, és egyben örömmel várjuk programjainkon!