A partnerünk, aki maximálisan támogat a sikerben

Az ember amikor kezdő vállalkozóként kilép a piacra egy hosszadalmas tervezgetési időszak után, és a forrásgyűjtést követően, akkor különböző fázisokon megy keresztül a hozzáállása és a gondolatai. Persze kezdetben én is úgy gondoltam és arra törekedtem, hogy a lehető legtöbb mindent előre meg tudjak tervezni és szervezni, hogy minimálisra tudjam csökkenteni a veszélyét annak, hogy minden megtakarított pénzemet elbukom és persze hogy csődbe viszem a vállalkozást, ami már akkor négy ember megélhetését adta, és ilyen szinten maximális felelősséggel tartozott nekik. Persze éreztem is ezt a súlyt a vállamon, és ennek tükrében igyekeztem mindent úgy előkészíteni, hogy a lehető legkisebb esélye maradjon annak, hogy a kis tervem nem fog sikerülni és a cég összeomlik és csődbe megy.

Rá kellett azonban jönnöm arra, hogy egyrészt nem tervezhető meg minden, de nyilván törekedni kell erre, másrészt viszont ezen túl meg kellett látnom azt is, hogy koránt sem mindegy, hogy az ember milyen tényezőkben látja meg a siker kulcsát, hogy ha ezt elvéti ugyanis, akkor teljesen biztos a jövőben a káosz és az, hogy legalábbis nagy veszélyeknek teszi ki magát és a vállalkozását. Én sajnos egyetlen tényezőt kihagytam a sorból amellyel meghatároztam a siker főbb pontjait, még pedig a partnerek sorának és listájának összeállításánál. Nem gondoltam rá ugyanis, hogy a siker nem lehet biztosított csak abban az esetben, hogy ha az ember a lehető legprofibb és legjobb minőséget biztosító partnerekkel dolgozik együtt.

Ennek fényében a teljes beszállítói és partner listát át kellett alakítanom, és azt kell mondjam, hogy igen csak megérte, hiszen a cég szárnyal és nem gondoltam volna, hogy a mezőgazdaság területén egy megfelelően tervezett és szervezett munkával ilyen eredményeket fogunk tudni elérni. Hihetetlen, de a Transagrar Machine
csapatának segítségével például az eszközök és gépek terén olyan versenyelőnyre tudtunk szert tenni, ami alapvetően meghatározza a helyünket a piacon. Nagyon örülök, hogy egyrészt volt merszem rálépni a vállalkozók útjára, másrészt pedig ilyen jól haladok a jó vállalkozóvá válás útján.